dilluns, 1 de gener del 2018

Rai Ferrer al Mercat

Avui us portem una història d'encontres, amistat i recuperació de llibres oblidats com només es poden viure entre habituals del Mercat Dominical Sant Antoni... com el Rai Ferrer i el Terenci Moix.

«Rai Ferrer dos anys després de la mort de Terenci em va portar una de les dues novel·les que jo llavors no tenia», explicava Ana Maria Moix.

"Terenci en va escriure dues, Besaré tu cadáver i Han matado a una rubia, dos relats policíacs, novel·letes a duro, amb paper ínfim i poques pretensions, que es venien a sacs als quioscos, ajudaven a passar la imaginària a la mili i s’intercanviaven els diumenges al Mercat de Sant Antoni. Durant anys, Terenci, que en realitat es deia Ramón, no va voler recordar que ell també havia estat Ray Sorel."

"Ara aquelles novel·les barates es presenten en un sol volum de tapa dura cortesia de Planeta, edició de la seva germana Ana María Moix, pròleg de luxe de Pere Gimferrer i banquet. La celebració, al més pur estil de l’autor, va reunir (gairebé) tots els seus amics a Casa Leopoldo. Hi havia Ana María Moix, Enric Majó, Sergi Schaaff, Romà Gubern, Ana María Matute, Rosa Regàs, Elisenda Nadal, Pedro Villora i Boris Izaguirre."

Podeu llegir més a l'article que l'Elena Hevia va publicar a El Periódico el 5 de febrer del 2010.




[ Publicat a Facebook el 01-07-2017]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada