divendres, 5 de gener del 2018

Gegantons de motxilla del Mercat de Sant Antoni

«Els gegantons de motxilla del Mercat de Sant Antoni són quatre figures que formen una comparsa inseparable i que representen oficis relacionats amb aquest mercat. La Rosa és una peixatera, amb un cistell carregat de peix; en Sisquet és un mosso de càrrega; en Mingo, un cansalader, amb un ganivet a la mà i un rast de botifarres penjat del coll; i l’Amador representa un llibreter de vell com els que encara munten parada cada diumenge.
De primer, només n'hi havia tres, de gegantons: en Mingo la Rosa i el Sisquet. Els va construir el mestre imatger Domènec Umbert i Vilaseró i s’estrenaren el 1982, amb motiu del centenari del mercat. El 1988 s’hi va afegir l’Amador, construït a partir d’un capgròs de la botiga barcelonina El Ingenio...»




El Mercat Dominical Sant Antoni representat a l'imaginari popular a través del gegantó Amador, un llibreter de vell com els que encara munten parada cada diumenge.


Font: http://lameva.barcelona.cat/culturapopular/ca/ambits-festius/imatgeria-festiva/gegantons-i-gegants-de-motxilla/gegantons-de-motxilla-del


[ Publicat a Facebook el 21-11-2017 ]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada