diumenge, 28 de gener del 2018

Paco Camarasa al Mercat de la mà de Méndez

«... tot just oberta la porta del 2013, apareix una nova entrega de les seves aventures, Peores maneras de morir, de Francisco González Ledesma. La Barcelona de Méndez ha canviat molt des de llavors, però l’inspector, diu en Paco Camarasa, continua sent el mateix home: “Encara ve pel mercat de Sant Antoni a comprar llibres, sempre en duu les butxaques plenes (...) aquest bar li agradaria molt, perquè conserva un aire d’abans". Li explico que no l’he citat aquí per casualitat (...) Quan el meu germà i jo érem petits, cada diumenge al matí el meu pare ens portava a aquest bar a esmorzar. Era un ritual: primer compràvem els còmics a les paradetes de Sant Antoni i després esmorzàvem tot llegint-los...»

Demà comença BCNegra​...



... i per aquest motiu hem volgut retre homenatges al festival, al Paco Camarasa i a Méndez –grans Amics tots dos del Mercat Dominical Sant Antoni​–.  Per això, hem recuperat una entrevista de la Jo Alexander​ publicada al Quèfem?​ de la La Vanguardia​ el 18 de gener de 2013 on el Paco ens portava de ruta pel Mercat i per la Barcelona de Méndez, el mític protagonista de les novel·les de Francisco González Ledesma​. Podeu llegir el reportatge sencer aquí.

Francisco González Ledesma



Tot i que va tancar no ens hem pogut resistir a publicar una foto del Paco davant la Negra y Criminal​ (Foto de Claudio Valdés). Per a nosaltres continua sent un símbol de d'allò que tant ens agrada i de la bona feina que està fent en tots els àmbits.



Aprofitem per compartir-vos la fantàstica presentació que del seu llibre Sangre en los estantes va fer el febrer de l'any passat a l'Ateneu Barcelonès ( Per fer boca, un parell de cites memorables d'aquest vídeo: [11:15] "... ni siquiera en el mercadillo de Sant Antoni los he podido conseguir (algunos libros de Méndez)...",  [17:30] "...  el oficio más bonito del mundo es ser librero..." )



També volem retre homenatge a Francisco González Ledesma un grandíssim escriptor i molt Amic que ens va visitar tot sovint al Mercat i a les pàgines del nostre bloc.  Per això, recuperem una xerrada a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès de l'any 2010 precisament amb el Paco Camarasa...  tot un tresor de la memòria:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada