dimecres, 7 de febrer del 2018

El Mercat Dominical de Sant Antoni vist pels seus veïns

Avui us compartim un fragment del documental "Antonet del Meu Cor!" realitzat per xar@ntoni (Xarxa Comunitària de Sant Antoni) on alguns veïns del barri ens explicaven les seves vivències al Mercat Dominical de Sant Antoni.

La Xarxa Comunitària de Sant Antoni va impulsar un projecte de Recuperació de la Memòria Històrica del barri de Sant Antoni de Barcelona que va començar a la Festa Major de 2004 i un any després es va materialitzar en forma de documental i l’exposició “Antonet del Meu Cor”.



El documental posteriorment es va editar en DVD i es va estrenar el 15 de gener de 2005 al Centre Cívic Cotxeres Borrell. L'any 2009 es va emetre per BTV, tot coincidint amb l’inici de les reformes del Mercat de Sant Antoni. El seu objectiu era mostrar la història del barri amb la veu dels seus protagonistes: els veïns. Va ser amb les seves aportacions – fotografies, entrevistes, records – que es va poder realitzar el projecte. I com a resultat del mateix es va recollir una abundant documentació: més de 200 fotografies i quinze hores d'entrevistes. Durant els següents anys i festes majors, un goteig d'informació va continuar arribant a la Xarxa. Amb la finalitat de classificar-la, difondre-la i prosseguir la feina, el grup de memòria ens trobem cada matí de dilluns a la Xarxa. Mitjançant el bloc es vol donar a conèixer la història del barri...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada