dimarts, 13 de febrer del 2018

El Mercat de Llibres d'Ocasió del Paral·lel vist per Josep Badosa Montmany

Avui us portem una fotografia del Mercat de Llibres d'Ocasió al Paral·lel feta pel fotoperiodista Josep Badosa Montmany a principis dels anys 30. L'any 1937 aquest mercat de llibres tornaria sota la marquesina del Mercat de Sant Antoni, convertint-se en el nostre Mercat Dominical Sant Antoni.

Font: Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Des de aquí volem fer una crida i us animem perquè ens envieu les vostres fotos del Mercat de qualsevol any... ho podeu fer al nostre mail: amicsdeldominical@gmail.com

... perquè el cert és que no hi han massa imatges del nostre Mercat dels anys 70s, 60s, 50s, ... i sobretot dels anys posteriors a l'acabament de la Guerra Civil.

Gràcies per endavant, Amics!

Josep Badosa Montmany va ser un pioner del fotoperiodisme i la seva prematura mort l'any 1937 va escapçar una brillant carrera.

Retrat de Josep Badosa en els anys trenta. Font: La Vanguardia
És una llàstima que no es pogués preservar bona part del seu treball perquè "... el seu fill, Josep Maria Badosa, va haver de lliurar en acabar la guerra part del material de la Guerra Civil que guardava, ja que Badosa va fomar part del grup de fotoperiodistes catalans, com Torrents, Gaspar, Brangulí, Centelles o Pérez de Rozas, que van cobrir la guerra."



El 1932 Badosa va ser el primer fotògraf català a utilitzar una càmera Leica de pas universal, amb tants bons resultats que els fotògrafs Centelles i Pérez de Rosas van ser els primers a seguir-lo.

Font: Diari Ara



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada