dissabte, 14 d’abril del 2018

Isabel Segura al Mercat

«Isabel Segura, historiadora especialitzada en recuperació de la memòria històrica de les dones (...) quan va publicar diversos llibres sobre les dones de cada districte de Barcelona es va documentar "parlant directament amb dones dels districtes i anant als arxius a complementar i contrastar la informació". (...) "Ens vam posar a buscar per vies diverses, i al Mercat de Sant Antoni hi vam trobar moltes dones que en la seva època havien estat molt publicades i després havien estat excloses.»
Isabel Segura ens parlava dels seus mètodes d'investigació en l'interessantíssim article On són les dones a la Wikipedia? escrit per Auri Garcia Morera al diari Ara el 12/03/2017, on es parlava de com també la "Wikipedia reflecteix desequilibris de gènere propis de l’àmbit i l’època".

Aquí podeu veure una entrevista a la Isabel Segura on presentava el seu llibre Barcelona, ciutat de llibres:A la web de l'Ajuntament hi teniu penjat el seu llibre Dones de l'Eixample:Recordeu que podeu participar amb els Amics del Mercat Dominical de Sant Antoni enviant les vostres col·laboracions a: amicsdeldominical@gmail.com

Gràcies per endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada