divendres, 25 de gener del 2019

La literatura pulp al Mercat

"Cada diumenge, també el passat, el Mercat de Sant Antoni bull d'activitat amb gent que compra, ven o canvia llibres. I aquest és l'espai perfecte per trobar llibrets de l'anomenada cultura popular que es venien als quioscos des dels anys cinquanta fins a mitjans del vuitanta. Però, també és el millor lloc per citar-nos amb un editor i un autor contemporanis d'aquesta literatura 'pulp', que pren el nom de la 'pulp fiction' nord-americana, els llibrets que perquè fossin barats es feien amb la polpa del paper."


Reportatge de Pere Gaviria, Marc Faro, Carme Roldán i Jordi Gamboa emès a tv3 al Telenotícies vespre - 24/01/2019

Trobada, aquest passat diumenge, entre l'escriptor Pascual Ulpiano, pseudònim d'Alberto Valle​, i l'editor, Alfred Crespo​, editor de 66 rpm Edicions​ al Mercat Dominical Sant Antoni​ amb motiu del festival #BCNegra19 i de l'exposició «Secrets de butxaca» a la Biblioteca Jaume Fuster​, inaugurada ahir amb la presència, també, de Carlos Zanon​ i Jordi Canal, exdirector de la biblioteca de La Bòbila de L'Hospitalet. 

En la passada edició del BCNegra, a l'Antiga presó Model, vam poder veure la xerrada ‘Pulp fiction’ moderada per David Castillo i amb la participació dels escriptors: Alberto Valle (Pascual Ulpiano), Kike Ferrari i Antonio Padilla.

Com sempre, podeu participar amb els Amics del Mercat Dominical de Sant Antoni enviant les vostres col·laboracions a: amicsdeldominical@gmail.com

Gràcies per endavant!

1 comentari:

  1. Moltíssimes gràcies pel vostre post! Tant com assidu del mercat com a veí del barri de St. Antoni ;) Va ser un plaer tenir-hi a la Carmen de TV3 fent la seva part d'aquesta bonica pè´ça sobre Pulp Fiction manufacturada aquí.

    ResponElimina