dissabte, 9 de juny del 2018

Los últimos 28 carros de Sant Antoni

David Torres, mozo y paradista dels Encants del Mercat de Sant Antoni, nos explica la historia de sus míticos y centenarios carros de madera en un vídeo publicado por El Pais.
En un article publicat al diari Ara el 13 de febrer de 2016, el Xavier Theros ens explicava l'entranyable història d'un altre carro mític del nostre Mercat de Llibres: el carro centenari del llibreter Manel Aisa.


Manel Aisa davant del seu carro centenari a la seva parada
del Mercat Dominical de Sant Antoni (quan estava al carrer Comte d'Urgell)

"Aquesta història comença a la xarxa, quan el llibreter de vell Manel Aisa va penjar al seu compte de Facebook una fotografia del seu carro acompanyada d’un petit text que celebrava el centenari d’aquesta caixa amb potes on guarda els llibres, i amb el qual els transporta fins a la seva parada dominical. De fet, reconeix que no sap exactament quan es va construir aquest estrany vehicle, però tot indica que té prop d’un segle. Situat cada diumenge a la cantonada dels carrers Urgell i Floridablanca, amb la façana de La Carboneria (el primer edifici de l’Eixample, amb permís de les Cases Cerdà) al darrere, el seu carro de fusta és subjecte habitual dels objectius dels turistes més joves, que el retraten amb les seves càmeres al costat de la popular casa convertida en símbol del moviment okupa."

Podeu llegir la reste aquí.

Llarga vida als carros i al Mercat Dominical de Sant Antoni!


Desde aquí os animamos a participar con los Amics del Mercat Dominical de Sant Antoni enviando vuestras colaboraciones a: amicsdeldominical@gmail.com

¡Gracias!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada